Trenutno pregledavate Kurkuma kao lijek – prirodnim putem do zdravlja

Kurkuma kao lijek – prirodnim putem do zdravlja

  • Autor objave:

Kurkuma, poznata kao „zlatni začin“, od davnina se tradicionalno koristi u azijskim zemljama. Osim što daje okus mnogim jelima, kurkuma je zbog svojih ljekovitih svojstava veoma brzo postala i dijelom narodne medicine.

Ova začinska biljka pruža mnogobrojne zdravstvene dobrobiti, što je čini snažnim saveznikom u očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

 

Što je to kurkuma?

Kurkuma je tradicionalna začinska biljka azijskih zemalja. Glavni sastojak kurkume koji je odgovoran za njezina ljekovita svojstva je upravo – kurkumin. Ovaj aktivan sastojak ima snažna protuupalna i antioksidativna svojstva, što ga čini učinkovitim borcem protiv upala i slobodnih radikala (reaktivnih molekula koje mogu oštetiti stanice i tkiva).

 

Kurkuma kao lijek – da ili ne?

Premda je kurkumin moguće unijeti oralno, u obliku začina, čaja i/ili kapsula, kako bi se iskoristile maksimalne zdravstvene dobrobiti ovog blagotvornog sastojka, isti je potrebno unijeti izravno u krv.

Primijenjen intravenski, kurkumin pokazuje protuupalna, antioksidativna, protubakterijska, protuvirusna te protugljivična svojstva.

Ovaj iznimno vrijedan sastojak pokazao je potencijal u liječenju bolesti i stanja, uključujući rak.

 

Kurkuma u borbi protiv raka

Mnoga istraživanja ukazuju na potencijalan učinak kurkumina u liječenju različitih vrsta raka, što ga čini obećavajućim dodatkom u liječenju oboljelih od zloćudnih bolesti.

Naime, brojne studije su pokazale da intravenska primjena kurkumina može spriječiti rast i širenje tumora te doprinijeti učinku kemoterapije, kao i pomoći u smanjenju nuspojava pacijenata oboljelih od raka.

 

Zaključak

Prema dosadašnjim spoznajama, jasno je da kurkuma (kurkumin) može doprinijeti zdravlju te poboljšanju postojećeg zdravstvenog stanja i možemo ga smatrati nezaobilaznim dijelom integrativnog pristupa liječenju.

 

Kurkuma je mnogo više od običnog začina, to je moćan prirodni lijek koji može pomoći kod niza bolesti i stanja, kao nadopuna standardnim medicinskim tretmanima.

Kako bi podržali svoje zdravlje i/ili poboljšali postojeće zdravstveno stanje, kurkuma neka svakako bude dio vašeg jelovnika. Međutim, o samom unosu te obliku unosa kurkumina u organizam, obavezno porazgovarajte s izabranim liječnikom.

 

Želite li saznati više o intravenskoj primjeni kurkumina ili imate dodatna pitanja? Slobodno nam se obratite na telefonski broj: 097 7097 475.

Naše stručno osoblje stoji vam na raspolaganju!