DETOKSIKACIJA

DETOKSIKACIJA

Od samog rođenja ljudsko je tijelo izloženo velikoj količini toksina, kojih većinu više niti ne primjećujemo. Naša hrana prepuna je dodataka (umjetnih boja, aditiva, pojačivača okusa i arome, fosfata, emulgatora, konzervansa i sl.), zrak koji udišemo zagađen je ispušnim plinovima, smogom, aerosolom i otpadnim plinovima iz tvornica, konzumiramo otrove iz cigareta aktivno i pasivno, malo se krećemo, pod stresom smo kontinuirano, ne nalazimo vremena za opuštanje i uživanje u malim stvarima… logičan slijed takvog načina života je mnoštvo simptoma koji nas prate u svakodnevnom životu i otežavaju nam funkcioniranje.
 

Glavobolje, loš san, bolovi u kostima, zglobovima, malaksalost, probavne smetnje (žgaravica, nadutost, neredovita stolica) ili ozbiljniji poput autoimunih bolesti, visokog tlaka, povišenog šećera u krvi, pretilosti, alergija, iritabilnog kolona i sl. Mnogi od tih problema biti će smanjeni ili otklonjeni holističkim mjerama za jačanje zdravlja koje vam nudimo u našoj Poliklinici, sastavni dio kojih je i detoksikacija. Regulacija prehrane, promjena načina života, više kretanja, detoksikacija (hidrokolon, kava klizme), relaksacija i zdravi dodaci prehrani, popravit će vaše zdravstveno stanje i unijeti u vaš život više energije i zadovoljstva.

ŠTO JE KAVA KLIZMA I KAKO SE RADI?

Kava klizma uobičajeni je postupak u holističkom liječenju koji se provodi u cilju detoksikacije organizma, a sastoji se u apliciranju manje količine skuhane kave (cca 3 dcl) u završni dio debelog crijeva. To je posebno učinkovito kod onkoloških pacijenata-  kemoterapija ili zračenje koji utječu na karcinomske stanice tako da uzrokuju njihovo raspadanje preplavljuju tijelo velikim količinama raspadnih produkata i toksina.

Prilikom klistiranja kavom, kofein iz kave apsorbira se u hemoroidalnoj veni koja obavija debelo crijevo i putem nje prenosi se direktno u jetru. Hemoroidalna vena služi kao eliminator toksina i nečistoća iz našeg krvotoka i dio je portalnog venskog sistema. Osim učinka na jetru, kava klizme opskrbljuju tijelo fitokemikalijama- najviše  kafestolom, kahveolom i kalijem. Kahveol djeluje protuupalno i u laboratorijskim studijama je zaustavljao rani rast tumora tako da je ograničavao dotok krvi u karcinomsku stanicu. Ove fitokemikalije dokazano stimuliraju detoksificirajuće i antioksidantne enzime 2. faze. Kahveol i kafestol također smanjuju aktivnost enzima koji promoviraju rast karcinoma i tako preveniraju stvaranje novih karcinomskih stanica. Pokazalo se i da stimuliraju smrt karcinomskih stanica kod karcinoma pluća. Kofein također stimulira peristaltičke mišiće na jače kontrakcije, što poboljšava eliminaciju otpadnih tvari iz crijeva. Količina skuhane kave od 3-4 dcl ne služi za „ispiranje“ crijeva, nego da ih potakne na peristaltiku i da dopremi navedene aktivne sastojke u jetru.

Naručite se na pregled, porazgovarajte sa specijalistom o vašim smetnjama i učinite nešto dobro za svoje zdravlje.