HIDROKOLON TERAPIJA

VIŠE O HIDROKOLON TERAPIJI

Hidrokolon terapija odnosi se na bezbolni tretman ispiranja debelog crijeva toplom vodom, tijekom kojeg se postiže odstranjenje fekalnih masa i toksičnih naslaga iz crijeva. Provodi se u sklopu općeg procesa detoksikacije, kao terapijsko sredstvo pri zatvoru, nadutosti, kod iritabilnog kolona, alergijskim stanjima, kod autoimunih bolesti, dijabetesa, artritisa, nesanice, depresije, kožnih tegoba i raznih drugih stanja. Nakon 1-3 tretmana postiže se značajno bolje subjektivno stanje pacijenta, bolja regulacija stolice, smanjenje nadutosti, smanjenje bolova, povećanje životne energije i dr.

Preporuča se i zdravim osobama kao korisno sredstvo održavanja probavnog sustava zdravim, s obzirom da je poznato da je naš imunološki status (a time i ukupni zdravstveni status našeg organizma) direktno povezan sa zdravljem našeg probavnog sustava (točnije debelog crijeva i sastava zdravih bakterija u njemu).

U Poliklinici Holistera- tretman provodi educirano medicinsko osoblje pomoću najkvalitetnijeg uređaja njemačkog proizvođača Herrmann Apparatebau GmbH- COLON- HYDROMAT COMFORT. Tretman je potpuno ugodan i bezbolan, nema neugodnih mirisa i nečistoća, cijeli proces se odvija preko zatvorenog sistema i traje oko 45 minuta. Za vrijeme terapije provodi se nježna masaža trbuha koja pospješuje mobilizaciju crijevnih naslaga i bolju evakuaciju sadržaja.

U našoj Poliklinici Holistera nudimo vam maksimalno opuštajuće uvjete, uz relaksirajuće mirise eteričnih ulja te ugodnu glazbu koja će pozitivno utjecati na vaše tijelo za vrijeme tretmana. Posebno nam je bilo važno da osiguramo vašu privatnost tijekom cijelog postupka. U sklopu prostorije za hidrokolon terapiju nalazi se i zasebni toalet sa wc daskom sa funkcijom bidea, kako bi mogli potpuno opušteno završiti cijeli postupak i vratiti se nakon toga svojim uobičajenim aktivnostima.

Naručite se na pregled, porazgovarajte sa specijalistom o vašim smetnjama i učinite nešto dobro za svoje zdravlje.