Trenutno pregledavate KAVA KLIZMA / COFFEE ENEMA

KAVA KLIZMA / COFFEE ENEMA

  • Autor objave:

Tijekom povijesti, klistiri su se koristili u raznim kulturama kao pouzdani način čišćenja debelog crijeva od štetnih patogena.
Još za vrijeme Prvog svjetskog rata, u nedostatku lijekova, kava klizme su se koristile kao efikasan način ublažavanja bolova.
Prilikom klistiranja kavom, kofein iz kave apsorbira se u hemoroidalnoj veni koja obavija debelo crijevo i putem nje se prenosi direktno u jetru.
Tako u jetru ne stiže samo kofein, već i kafestol, kahveol (djeluje protuupalno) i kalij, koji potiču jetru na proizvodnju žučne kiseline- preko koje jetra izlučuje toksine. Kofein također stimulira peristaltičke mišiće na jače kontrakcije, što poboljšava eliminaciju otpadnih tvari iz crijeva.
Količina tekućine je puno manja nego kod uobičajenih klistira jer nam nije cilj isprati crijevo, nego ga potaknuti na peristaltiku i dopremiti aktivne sastojke u jetru.

Kava klizme su posebno djelotvorne u stanjima jače intoksikacije nakon kemoterapija ili zračenja, kad je tijelo preplavljeno lijekovima i produktima raspada zloćudnih stanica. Također se koriste za poboljšanje razine energije, kako fizičke tako i mentalne. Spriječavaju nadutost, poboljšavaju raspoloženje i smanjuju toksičnost cijelog tijela, a mogu se kombinirati zajedno sa hidrokolon terapijom, kako bi nakon nje pospješili detoksikaciju.
Kava klizmu kao i hidrokolon terapiju možete dobiti u našoj poliklinici, zajedno sa detaljnom edukacijom i pisanim uputama o primjeni. Naručiti se možete na https://www.poliklinikaholistera.hr/narucivanje/.
#poliklinikaholistera #detox #coffeeenema #coffeeenemabenefits #health